Om Skattereduktion - RUT

Priserna på RMRHOME.SE är priser efter skattereduktionen. Köper du hushållstjänster av RMR HOME får du 50 procent skattereduktion på arbetskostnaden. I detta ingår t ex städning, tvätt, strykning, fönsterputs och mycket mer till halva priset.

Från och med den 1 juli 2009 gäller direktavdraget för hushållsnära tjänster, vilket innebär att du bara betalar 50 procent av arbetskostnaden vid köptillfället. RMR HOME administrerar din skattereduktion direkt med Skatteverket. Smidigt och enkelt för dig som kund.

NÄR DU KÖPER TJÄNSTEN PRIVAT

Köper du RMR HOMEs tjänster privat får du en faktura med två betalningsalternativ ett belopp där skattereduktionen är avdragen och ett fullt belopp. Har du utrymme kvar att nyttja av din skattereduktion kan du betala det lägre beloppet. Är utrymmet däremot redan nyttjat så ska du betala den totala kostnaden. 

Skattereduktionen är max 25 000 kronor per person och år vilket motsvarar ett underlag av 50 000 kronor. Vänd dig till Skatteverket för aktuell info om hur mycket du nyttjat av din skattereduktion. Tänk på att flera personer (över 18 år med taxerbara inkomster) i ett hushåll kan stå på RMR HOMEs avtal och därmed nyttja skattereduktionen utifrån en fördelning som kunden bestämmer själv.

EXEMPEL

Så här blir kostnaden om du abonnerar på 4 timmar hemstädning varannan vecka privat:

  • Städabonnemang hemstädning (arbetskostnad): 2 950 kr/mån
  • Med skattereduktion betalar du hälften: 1 475 kr/mån
  • Summa årsskostnad: 17 700 kr/år

Läs mer om skattereduktionen på Skatteverkets hemsida

Image
Städning använd ROT
Tim kostnad utan MomsMed MomsMED 50% RUT
 SEK 295SEK 369SEK 184
4 Tim med ROTSEK 1.180SEK 1.475SEK 738
2 ggr i månadenSEK 2.360SEK 2.950SEK 1.475
    
Om Året  SEK 17.700

NÄR DU FÅR TJÄNSTEN SOM LÖNEFÖRMÅN

Har du hushållstjänster som löneförmåner via din arbetsgivare så kan du också få RMR HOMEs tjänster skattereducerade med 50 procent, vilket gör att löneförmånen i princip inte kostar något i form av förmånsskatt för dig som anställd. Din arbetsgivare skickar årligen in kontrolluppgifter till Skattemyndigheten och du gör sedan enkelt avdraget i din deklaration. Även här gäller att skattereduktionen max kan vara 25 000 kr per person och år vilket motsvarar ett underlag av 50 000 kr.